Όπως σε κάθε ενότητα του ΚΝΧ θα ξεκινήσουμε την παρουσίαση της λέγοντας ότι κάθε συμβατικό κτίριο γίνεται αυτόματο ( smart ). 

 Για να συνυπάρχει αυτή η κατηγορία δηλαδή του ΚΝΧ και του συστήματος ασφαλείας, προϋπόθεση είναι να είναι εγκαταστημένα στο χώρο και τα δύο. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούν όλα τα συστήματα ασφαλείας να συνεργαστούν με το πρωτόκολλο του ΚΝΧ. Αυτό σημαίνει και πρέπει να το κάνουμε ξεκάθαρο, είναι ότι αν θέλετε να αυτοματοποιήσετε την οικία σας για παράδειγμα και έχετε ήδη σύστημα συναγερμού, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Ωστόσο το κόστος της επένδυσης είναι πολύ μικρότερο από τα οφέλη και για λόγους που περιγράφονται παρακάτω αριθμητικά:

  • 1) Τα συστήματα συναγερμού που συνεργάζονται με ένα αυτοματοποιημένο κτίριο ΚΝΧ, είναι συστήματα πιστοποιημένα κατά GRADE 2 KAI GRADE 3. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουν τουλάχιστον τη λειτουργία απομακρυσμένης ασφαλούς διαχείρισης του συστήματος. Ωστόσο ένα τέτοιο σταθερό σύστημα εξαρτάτε πάντα από ένα server του εκάστοτε κατασκευαστή, ο οποίος εξασφαλίζει την ασφαλή μετάδοση των εντολών σας. Όταν λοιπόν, που υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις πέσει ο server, το σύστημα δεν μπορείτε να το χειριστείτε απομακρυσμένα. Με την ύπαρξη του ΚΝΧ μπορείτε γιατί χρησιμοποιείτε άλλου είδους κανάλι επικοινωνίας εξίσου ασφαλές.
  • 2) Το σύστημα συναγερμού μπορεί να εκτελέσει και άλλες λειτουργίες πέρα από τον έλεγχο του κτιρίου. Μπορεί για παράδειγμα να ανάψει φώτα ή μέσω του ΚΝΧ να ανάψετε εσείς τα φώτα, αφού όπως αναφέραμε παραπάνω το κανάλι επικοινωνίας είναι ασφαλές.
  • 3) Μέσω του ΚΝΧ μπορεί να εκτελέσει σενάρια, όπως με την αφόπλιση του συναγερμού να ανάψει μία σειρά από φώτα και να θέσει σε λειτουργία τα κλιματιστικά ή να ανοίξει το γκαράζ και άλλα πολλά.
  • 4) Μέχρι και το ποτιστικό σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει ή τους αισθητήρες υπερχείλισης από ένα πηγάδι ή δεξαμενή νερού.
  • 5) Συνδυάζεται με το σύστημα πυρόσβεσης αφού μέσω του συναγερμού και των αισθητήρων καπνού, μπορεί να ελέγξει την ενεργοποίηση της κατάσβεσης με οποιοδήποτε σύστημα και να διαθέτει το κτίριο π.χ. διοξειδίου, αφρού, νερού.
  • 6) Ένα σύστημα συναγερμού δεν είναι μόνο η ηχητική ειδοποίηση και η αποστολή σημάτων στα κέντρα, προειδοποιεί για φωτιά όπως προαναφέραμε αλλά και για πλημμύρα. Αυτές οι δύο κατηγορίες προσαρμόζονται και αυτοματοποιούνται στο γενικό κανόνα ασφαλείας του κτιρίου, για παράδειγμα το ΚΝΧ στέλνει μηνύματα, παίρνει τηλέφωνο, αναφέρει τις στάθμες π.χ. δεξαμενών ή βόθρων, μας ειδοποιεί με ενδείξεις για την κατάσταση π.χ. ανάβει κάποιο φως και μπορεί να μας υπενθυμίζει για την συντήρηση ή την αποκατάσταση μιας βλάβης. Όλα αυτά προσφέρει ένα αυτοματοποιημένο κτήριο σε συνδυασμό με το ΚΝΧ και όλα με τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου. Θα επαναλάβουμε και εδώ ότι .....  

Μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για τυχόν απορίες σας 

Η 4S Security ....

.... είναι νόμιμη εταιρεία συστημάτων ασφαλείας με το διακριτικό Ι.Ε.Π.Υ.Α.        ( Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας ).

Με τη διαδρομή των 18 ετών είμαστε σε θέση τεχνολογικά και εμπειρικά να σχεδιάσουμε τη λύση που ταιριάζει σε εσάς, οικονομικά, αποτελεσματικά και με συνέπεια. 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση  : Κλεισθένους 150 - Γέρακας

Τηλ.κέντρο : +30 210.25.85.755

Κινητό         : +30 6981.333.996

Email           : samaras@4s-security.gr

Website      : www.4s-security.gr

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε email για τις νέες εξελίξεις και προσφορές
© 2021 4S-SECURITY. All Rights Reserved. Designed By IST-EUROPE

Search

X

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του περιεχομένου.

Ο ιστότοπος φέρει στοιχεία από επίσημους φορείς ( αναφέρονται στα σημεία ) αλλά και πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο που ανήκουν στο portfolio της εταιρείας. Μόνο με την συναίνεση της εταιρείας επιτρέπεται η αντιγραφή των στοιχείων.