Ενέργεια

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Τα ενεργειακά πάρκα κάθε μορφής, αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι στον τομέα της ασφάλειας. Μπορεί να μην είναι τομέας που δεν υποστηρίζεται δυναμικά από την παρουσία ανθρώπινου δυναμικού για την λειτουργία του, απαρτίζεται όμως από διατάξεις υψηλής οικονομικής αξίας οι οποίες αν και αυτόνομες στη λειτουργία τους είναι εκτεθειμένες σε πολλούς παράγοντες κινδύνου. Είναι λοιπόν απαραίτητη η επιτήρηση τους αφού η διακοπή της λειτουργίας τους επιφέρει οικονομική ζημιά στον επιχειρηματία.

Στον τομέα της παραγωγής ενέργειας θα αναφέραμε ότι η ασφάλεια δεν συμμετέχει με όλες τις μορφές, συμμετέχει όμως σε επίπεδο υψηλών χαρακτηριστικών αφού οι ηλεκτρονικές διατάξεις είναι εκτεθειμένες σε καιρικές συνθήκες και στις κακόβουλες πράξεις. Αναφορά πρέπει να γίνει και στην ποιότητα και αξιοπιστία των συστημάτων που χρησιμοποιούνται στο τομέα αυτό καθώς τα περισσότερα ενεργειακά πάρκα βρίσκονται σε δυσπρόσβατες περιοχές με ελλειπεί ή μερικός καλυπτόμενους τρόπους επικοινωνίας και ελέγχου.

 

 

Εγκατάσταση συστήματος συναγερμού.
Είναι δύσκολο κάποιος να εισέλθει σε ένα ενεργειακό πάρκο και να κλέψει μια ανεμογεννήτρια ή ένα πάνελ που ζυγίσει πολύ. Είναι όμως υπαρκτός ο κίνδυνος να εισέλθει κάποιος και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Τα συστήματα συναγερμού στο τομέα αυτό ελέγχουν και ενημερώνουν με πολλούς αξιόπιστους τρόπους για τέτοιου είδους ενέργειες. Αποτελούνται από περιμετρικούς αισθητήρες οι οποίοι και αντιλαμβάνονται την παρουσία και τη διαφορά ανθρώπου ή ζώου και εσωτερικούς εντός της έκτασης για τον έλεγχο και εντοπισμό της κινητικότητας.
 
Εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας.
Ο παράγοντας φωτιά στην περίπτωση των ενεργειακών πάρκων είναι υπαρκτός και με πολλά πιθανά αίτια. Βραχυκύκλωμα, κεραυνός, ανθρώπινο λάθος ή και όχι είναι τα πιο σημαντικά. Δυστυχώς στη περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν πολλές λύσεις αφού η παρουσία νερού ή διατάξεων ειδικού αφρού είναι απαραίτητες όσο και κοστολογικά δαπανηρές. Σε κάθε περίπτωση απαιτείτε μελέτη.
Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
 
Τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης είναι σύμμαχος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και πιο δαπανηρά αφού εκτός από την αντοχή τους σε καιρικούς συνθήκες πρέπει να διαθέτουν υψηλά χαρακτηριστικά και επιδόσεις για να ανταποκριθούν στην ευκρίνεια λόγο αποστάσεων, στην περιμετρική επιτήρηση του χώρου και την καταγραφή και αναμετάδοση της εικόνας και ήχου. Πολύ σημαντικό ρόλο δεν παίζει μόνο το πόσο καλή θα είναι μια κάμερα ή ένα καταγραφικό, αλλά και η εγκατάσταση και διασφάλιση της καλής λειτουργίας των καλωδιώσεων. Πολλοί εγκαταστάτες δεν δίνουν σημασίας σε αυτό αλλά θα σας επισημάνω ότι είναι ο κορμός της επικοινωνίας.

Η εταιρεία μας διαθέτει άδεια από το υπουργείο δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη. Τα βασικά στελέχη της επιχείρησης προέρχονται από των κλάδο της ασφάλειας δεδομένων δικτύων και δορυφορικών επικοινωνιών γι 'αυτό και η κάθε μας πρόταση είναι και εγγύηση για τη ζωή και την περιουσία σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια εντελώς δωρεάν μελέτη του χώρου σας και μάθετε πως μπορείτε να εξασφαλίσετε το σπίτι ή το γραφείο με τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτουμε, το κέντρο λήψεως σημάτων και την οπτική καταγραφή εποπτεία του χώρου με CCTV.