Εκπαιδευτήρια

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ.

Ο τομέας των εκπαιδευτικών συγκροτημάτων ανήκει στην ίδια κατηγορία νομοθετικά που ανήκουν και τα δημόσια κτίρια. Ωστόσο η ασφάλεια παίζει πρωταρχικό ρόλο και πρέπει να γίνεται χρήση για την αποφυγή αδικημάτων.

Με τον όρο εκπαιδευτικό συγκρότημα συμπεριλαμβάνουμε όλους τους χώρους μικρής ή μεγάλης επιφανείας στους οποίους συντελείτε εκπαιδευτικό έργο, σχολεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αθλητικά κέντρα, γυμναστήρια, σχολές χορού κτλ. Παρακάτω προτείνουμε τομείς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη γενική ασφάλεια των χώρων της κατηγορίας αυτής.

 

 

 

 

 

Εγκατάσταση συστήματος συναγερμού.
Ένα σύστημα συναγερμού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ασφάλεια μιας εκπαιδευτικής μονάδας. Βρίσκει εφαρμογή κυρίως όταν δεν λειτουργεί για τη φύλαξη του χώρου και όταν λειτουργεί ως βοηθητικό σύστημα κινδύνου με ενέργειες ειδοποιήσεων των σωμάτων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών.
 
Εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας.
Τα εκπαιδευτήρια συνήθως βρίσκονται σε πολυώροφα κτίρια και συνεπώς σε κίνδυνο φωτιάς και αν λάβουμε υπόψιν μας τον αριθμό των ανθρώπων, θα πρέπει να υπάρχει άμεση ενημέρωση και εκκένωση του κτιρίου. Η πυρανίχνευση ως αυτόνομο σύστημα εξυπηρετεί αυτό το σκοπό προλαμβάνοντας χειρότερα περιστατικά. Πάντα πρέπει να συνοδεύεται από αυτόματα ή χειροκίνητα συστήματα κατάσβεσης.
 
Σήμανση και φωτισμός ασφαλείας.
Είναι δύσκολο να δρομολογήσουμε πολυάριθμους χώρους προς τις εξόδους κινδύνου ή χρηστικούς χώρους ή χώρους πληροφοριών. Το ρόλο αυτό, τον αναλαμβάνουν τα φωτιστικά ασφαλείας και οι ειδικές σημάνσεις ανά κατηγορία. Ενημερωθείτε για τα ειδικά σήματα. Η ενημέρωση είναι πρόληψη.
 
Μεμβράνες ασφαλείας θραύσης κρυστάλλων.
Οι μεμβράνες ασφαλείας τοποθετούνται στους υαλοπίνακες των καταστημάτων και βασική τους λειτουργία είναι η προστασία από τη θραύση τους. Ανάλογα της επιφάνειας των τζαμιών αλλά και τις απαιτήσεις για ασφάλεια, διαθέτουμε μεμβράνες όπου ανάλογα το πάχος μας προσφέρει και διαφορετικό βαθμό προστασίας. Για παράδειγμα το πάχος PS4 προτείνεται για μικρές γυάλινες επιφάνειες και μόνο για την συγκράτηση σε περίπτωση σπασίματος, ενώ η PS11 προτείνεται για μεγάλες επιφάνειες αλλά και πιο ειδικά σε μικρές όπου η ασφάλεια των τζαμιών έχει μεγάλη σημασία όπως βιτρίνες καταστημάτων χρυσού, εκθεμάτων αξίας (μουσεία) κτλ. Οι μεμβράνες ανήκουν στη κατηγορία της πρόληψης πιο πολύ, διότι δεν επιτρέπουν την πρόσβαση από τις γυάλινες εισόδους συγκρατώντας δυνάμεις ακόμη και από τρομοκρατικές ενέργειες (λοστοί, πέτρες, μολότοφ, χειροβομβίδες, και υπό προϋποθέσεις εκρηκτικών υλών (βόμβες). Τέλος να σημειωθεί οτι η ανάγκη για την προστασία από την θραύση των κρυστάλλων δεν προέρχεται μόνο από κακόβουλες πράξεις αλλά και φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός και ατυχήματα ειδικά σε χώρους άθλησης και όπου υπάρχουν οι μικροί μας ήρωες. Είναι τελείως διαφανές κα ιδεν επιφέρουν καμία αισθητική παρεμβολή στους υαλοπίνακες. Ρωτήστε μας!!

Η εταιρεία μας διαθέτει άδεια από το υπουργείο δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη. Τα βασικά στελέχη της επιχείρησης προέρχονται από των κλάδο της ασφάλειας δεδομένων δικτύων και δορυφορικών επικοινωνιών γι 'αυτό και η κάθε μας πρόταση είναι και εγγύηση για τη ζωή και την περιουσία σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια εντελώς δωρεάν μελέτη του χώρου σας και μάθετε πως μπορείτε να εξασφαλίσετε το σπίτι ή το γραφείο με τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτουμε, το κέντρο λήψεως σημάτων και την οπτική καταγραφή εποπτεία του χώρου με CCTV.