Δομημένη καλωδίωση

 

Η δομημένη καλωδίωση είναι η δομή και ο κεντρικός κορμός στην επικοινωνία και στην ασφαλή λειτουργία όλων των συστημάτων.

Απαιτεί τεχνικές γνώσεις, εργαλεία και μεράκι για την υλοποίησή της.

Από τι αποτελείται ένα σύστημα δομημένης καλωδίωσης.
Όπως προαναφέραμε είναι ο κορμός των συστημάτων με αρχή μέση και τέλος. Στην αρχή θα συμπεριλαμβάναμε τα διάφορα μέσα σύνδεσης των καλωδίων με τις συσκευές (connectors), στη μέση τα καλώδια, τα εξαρτήματα στήριξης - ομαδοποίησης και τα κανάλια διαμόρφωσης διαδρομής και ασφάλειας των γραμμών και στο τέλος όλα τα μέσα κατάληξης των γραμμών και σύνδεσης με το δίκτυο επικοινωνίας των παρόχων.
Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των υλικών για μια δομημένη καλωδίωση.
Τα υλικά ποικίλουν ανάλογα τον κατασκευαστή τις πρώτες ύλες, την τεχνολογία και τις επιδόσεις. Σημαντικός παράγοντας είναι ο οικονομικός που σε πολλές περιπτώσεις θα κοστίσει πιο ακριβά αφού θα σημειωθούν κενά στη δομή και τη λειτουργία των συστημάτων.
Πόσος χρόνος απαιτείτε για την εγκατάσταση.
Η δομημένη καλωδίωση είναι άμεσα συσχετισμένη με τα δίκτυα που αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας. Έτσι ο χρόνος δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί χωρίς να έχουμε ως δεδομένο τη μελέτη του χώρου.
Υποστήριξη μετά την εγκατάσταση.
Η δομημένη καλωδίωση είναι μια κατηγορία που συνήθως δεν χρειάζεται τεχνική υποστήριξη αν όλα γίνουν σωστά από την αρχή. Ο μοναδικός λόγος διακοπής της λειτουργίας είναι ο ανθρώπινος παράγοντας π.χ. κοπή καλωδίου όπου και σε αυτή τη περίπτωση είμαστε σε θέση αποκατάστασης της ζημιάς, αφού διατηρούμε τα αρχεία των εγκαταστάσεων για κάθε πελάτη μας.

Η εταιρεία μας διαθέτει άδεια από το υπουργείο δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη. Τα βασικά στελέχη της επιχείρησης προέρχονται από των κλάδο της ασφάλειας δεδομένων δικτύων και δορυφορικών επικοινωνιών γι 'αυτό και η κάθε μας πρόταση είναι και εγγύηση για τη ζωή και την περιουσία σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια εντελώς δωρεάν μελέτη του χώρου σας και μάθετε πως μπορείτε να εξασφαλίσετε το σπίτι ή το γραφείο με τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτουμε.